Polonice oltenesti

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2010 | 6240 vizualizari

 

reteta asta mi-a aparut in Practic in bucatarie anul trecut dar acum am repetat-o fiind oua fierte din belsug!

 

INGREDIENTE

  • ardei gras rosu
  • verdeata-marar, patrunjel
  • 2 oua fierte
  • 3 carnati
  •  cascaval moale gras
  • 1 ceapa rosie mare cu un pic de codita
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Polonice oltenesti:

Se fierb ouale (daca nu aveti ramase de la sarbatori) apoi se dau pe razatoarea mica.Se amesteca cu cascavalul ras si se face o pasta.

Apoi se frig carnatii , se scurg bine , se despica pe mijloc si se scoate carnea tocata din ei.Se ia o cantitate din pasta de ou cu cascaval se pune in causul palmei si la mijloc se pune carne din carnati.Se modeleaza 4 astfel de mingiute care apoi se tavalesc prin tocatura de verdeata si respectiv de ardei rosu.Se fac cate 2 din fiecare.

Apoi se taie usor ceapa nu foarte adanc in 4 parti si se scoate cu grija fiecare ''polonic'' cu codita cu tot.In polonice punem migiutele de ou umplute cu carne de carnati.

Se orneaza cu picaturi de ketchup si o frunza de patrunjel

Daca ti-a placut reteta noastra "Polonice oltenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Sylvia 1

12.04.2010, 22:44

Excelenta prezentare

nadina73 1

13.04.2010, 00:38

am gasit ceva dar am zis ca nu mai stiu saitul este tot in foaie de ceapa rosie dar brocoli buchetele popcorn facut la cuptor si apoi pus in foaie de ceapa rosie si este decorat cu o felie de lamaie,stiam ca am vazut ceva in foaie de ceapa rosi si de acea mi-am amintit cand am vazut la tine, fiindca mia placut mult cum arata,probail sa fi fost si ce spui tu reteta ta eu nu contest ce spui tu ,posibil sa fi vazut reteta ta sau cea cu brocoli ,sincer imi pare tare rau,eu cand am timp intru si de obicei la marea majoritate a retetelor scriu 2-3 cuvintele dar daca te derenjeaza ...........linistita nu mai sriu nimic ,multa bafta in continuare

epurasha2bb 1

13.04.2010, 08:48

Sylvia multumesc frumos!
Nadina nu m-am suparat pe tine, ce ai? decat eram curioasa, cum am si zis.Daca mai scrii sau nu e alegerea ta, eu te astept cu drag. multumesc pentru aprecierile de pana acum, ma bucur ca ti-a placut ce am prezentat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei cu ardei